Sola z warzywami pieczona w folii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola mrożona

    4 filety
  • Mieszanka mrożonych warzyw boundiuelle (zapałki)

    1 op
  • masło

  • przyprawa uniwersalna

  • Suszona pietruszka, koperek, cebulka…

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę i warzywa rozmrażamy. Na każdym kawałku folii aluminiowej kładziemy 1 filecik soli, posypujemy go przyprawą uniwersalna i nakładamy porcję mieszanki warzywnej. Na wierzch kładziemy łyżeczkę masła i posypujemy suszonymi ziołami.
Z każdego kawałka folii aluminiowej zawijamy sakiewkę. Gotowe sakiewki układamy na naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temp. 170st. przez 30 minut.
Przepis pierwszy raz jadłam w hotelu Alma w Barlinku i stamtąd go \"ściągnęłam\" ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 17.11.2012 10:46
na pewno kiedyś spróbuję
smakowita 20.05.2012 08:43
o ,to coś dla mnie
emeslive 27.04.2012 08:22
Bardzo smakowita rybka!
Iwusia 26.10.2011 23:22
wspaniałe danie
m1monika 25.10.2011 00:42
lubię taką rybkę
AGNIESZKA144 17.10.2011 21:25
smaczna
Anna146 24.07.2011 16:16
smacznie wygląda
Anna169Hosz 13.06.2011 10:15
Proste i smaczne...lubię takie potrawy.
angelika14 10.05.2011 15:31
uwielbiam ryby
wedith1 15.11.2010 05:57
Rybka- rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat