Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola pieczona w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sola 6 filetów
śmietana 200 ml
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
cebul 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bazylia 5 listków
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sola pieczona w sosie śmietanowym

Kroki postępowania

1
Rybę smaruję papryką słodką, kładę na niej pokrojony w plastry czosnek i odkładam do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 1 - Sola pieczona w sosie śmietanowym foto
2
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam.
Krok 2 - Sola pieczona w sosie śmietanowym foto
3
Następnie rybę kroję w dużą kostkę. Obtaczam w roztrzepanym jajko i delikatnie smażę z cebulą. Całość przelewam do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Sola pieczona w sosie śmietanowym foto
4
Śmietanę mieszam z koncentratem pomidorowym, bazylią i pieprzem. Zalewam rybę.
Krok 4 - Sola pieczona w sosie śmietanowym foto
5
Piekę w temp. 180 stopni przez 25 minut
Krok 5 - Sola pieczona w sosie śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 02.01.2014 22:07
Bardzo lubię solę.
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 20:36
Ciekawy przepis
iwi 02.01.2014 19:19
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak