Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola na cukini z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 2 dzwonki
cukinia 1 sztuka
migdały 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sola na cukini z migdałami

Kroki postępowania

1
Na samym początku przyprawiamy solę ziołami i przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny. Następnie wstawiamy do lodówki na około 30 min.
Krok 1 - Sola na cukini z migdałami foto
2
W między czasie obieramy i kroimy w kawałki cukinię. Układamy gotowe dzwonki soli na cukinii i posypujemy płatkami migdałów.
Krok 2 - Sola na cukini z migdałami foto
3
Następnie rybkę zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na około 30-40 minut. Gotowe danie wprost z piekarnika podajemy z odrobiną cytryny.
Krok 3 - Sola na cukini z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.03.2013 09:38
Pyszna rybka :)
Alex_M 01.03.2013 22:00
fajna rybka
wiola333 15.02.2013 12:35
mniam
Laila2786 09.02.2013 13:46
pychota
Konczi 29.08.2012 20:20
miałam okazję wypróbować ten przepis i jest pyszna rybka !
dianix 29.08.2012 20:03
co smaczne to jest???
Ewa6274879 28.08.2012 22:46
ciekawie przyrządzona rybka - muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak