Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola grilowana z nutą sezamu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 0,5 szklanki
sezam 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzeczka
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola grilowana z nutą sezamu

Kroki postępowania

1
Rybę Solę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i obsypujemy przyprawą do ryb Prymat. Odstawimy do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Sola grilowana z nutą sezamu foto
2
Rybę posypujemy ziarnami sezamu i panierujemy w mące i jajku.
Krok 2 - Sola grilowana z nutą sezamu foto
3
Smażymy na patelni do grilowania na niewielkiej ilości oleju.
Krok 3 - Sola grilowana z nutą sezamu foto
4
Solę smażymy z 2 stron.
Krok 4 - Sola grilowana z nutą sezamu foto
5
Solę podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 5 - Sola grilowana z nutą sezamu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.04.2014 12:25
podoba mi się
Motorek 10.04.2014 15:35
pyszna rybka
pestka 07.04.2014 15:16
świetna propozycja na grilla
Beata23 05.04.2014 09:49
z sezamem-super
Cranberry 10.03.2014 07:48
pyszna rybka :)
kornelcia 06.03.2014 19:41
super rybka
halina17 04.03.2014 07:18
Dobra ryba.
w mojej kuchni 04.03.2014 00:26
i można smacznie się najeść tym daniem...
idealme 03.03.2014 21:36
uwielbiam solę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak