Sok z rabarbaru

Sok z rabarbaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    3 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sok z rabarbaru

Umyty rabarbar mielimy, dodajemy wodę i przecedzamy przez sito. Gdy sok ścieknie dodajemy cukier, podgrzewamy i przelewamy do buteleczek, basteryzujemy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat