Sok z rabarbaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    3 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty rabarbar mielimy, dodajemy wodę i przecedzamy przez sito. Gdy sok ścieknie dodajemy cukier, podgrzewamy i przelewamy do buteleczek, basteryzujemy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat