Sok z pigwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    700 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy owoce pigwy.Ścieramy do dużej miski ze skórą na tarce o dużych oczkach.Przesypujemy cukrem , mieszamy.Zostawiamy na 2-3 godziny.Wyparzamy słoiki i przekładamy pigwę wraz z sokiem , który puściła.Trzymamy w lodówce.
Smaczna_B
Sok to świetne żródło wit. C. Używamy go do herbaty, zamiast cytryny .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 20.01.2017 15:21
pyszny sok
Ela15 17.01.2017 13:48
bardzo dobry
mirosława4 11.12.2016 17:40
smaczny i zdrowy
Edith85 11.12.2016 16:27
Uwielbiam:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat