Sok z pigwy na zimę

Sok z pigwy na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    2 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sok z pigwy na zimę foto
Pigwę myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestki.Później kroimy drobniej w moim przypadku na 8.
Krok 2 - Sok z pigwy na zimę foto
Pigwę powoli mielimy na maszynce do mięsa.
Krok 3 - Sok z pigwy na zimę foto
Sok wyciskamy (można przez pieluchę tetrową). Na litr soku wsypujemy kilo cukru i dokładnie mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy w słoiczki lub butelki i wekujemy ok. pół godziny.
Krok 4 - Sok z pigwy na zimę foto
Wyjmujemy i pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

11.10.2014 17:45
dobry soczek

Wacław

11.10.2014 14:11
niestety nie robię takich

pestka

11.10.2014 10:01
to bardzo dobry sok

ben-ka

11.10.2014 09:51
Lubię taki i robię.

monika141

11.10.2014 08:11
pyszny soczek

gosia561

10.10.2014 23:33
ładny pomarańcz muszę zrobić

noninka77

10.10.2014 22:29
Pyszny soczek :)

Mama niejadka

10.10.2014 20:14
Ja pierw ręką a później przez tetre :)

Stenka

10.10.2014 19:20
Co to znaczy sok wyciskamy? Jak?

Adam/ZUB3R

10.10.2014 19:15
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat