Sok z pigwy na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    2 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sok z pigwy na zimę foto

Pigwę myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestki. Później kroimy drobniej w moim przypadku na 8.

Krok 2 - Sok z pigwy na zimę foto
Pigwę powoli mielimy na maszynce do mięsa.
Krok 3 - Sok z pigwy na zimę foto
Sok wyciskamy (można przez pieluchę tetrową). Na litr soku wsypujemy kilo cukru i dokładnie mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy w słoiczki lub butelki i wekujemy ok. pół godziny.
Krok 4 - Sok z pigwy na zimę foto
Wyjmujemy i pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 11.10.2014 17:45
dobry soczek
Wacław 11.10.2014 14:11
niestety nie robię takich
pestka 11.10.2014 10:01
to bardzo dobry sok
ben-ka 11.10.2014 09:51
Lubię taki i robię.
monika141 11.10.2014 08:11
pyszny soczek
gosia561 10.10.2014 23:33
ładny pomarańcz muszę zrobić
noninka77 10.10.2014 22:29
Pyszny soczek :)
Mama niejadka 10.10.2014 20:14
Ja pierw ręką a później przez tetre :)
Stenka 10.10.2014 19:20
Co to znaczy sok wyciskamy? Jak?
Adam/ZUB3R 10.10.2014 19:15
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat