sok z pigwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    2 kg
  • cukier

    2 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce pigwy podzielić na ćwiartki, obrać z pestek. Wsypać do słoja, zasypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. Jak puści sok to zlać go i przelać do butelek. Pasteryzować 10 minut. Pozostałe owoce zalać alkoholem i powstanie pyszna pigwówka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.11.2013 21:20
fajny soczek
mamusia1 23.08.2013 08:52
rewelacyjny w smaku
mamusia1 07.04.2013 19:41
wspaniały do herbaty
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
leonkot 26.08.2012 10:09
a ja robię nalewkę :)
Beata73 14.04.2012 13:11
super
Beata73 14.04.2012 13:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat