Sok z czarnego bzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarny bez

    1 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • woda

    1 1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce czarnego bzu płuczemy. Zalewamy wodą, dodajemy cukier. Pozostawiamy na 4-5 dni. Po tym czasie owoce zagotowujemy, przecedzamy i przelewamy do słoików.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
byMJ 28.08.2011 18:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat