Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1200 gram
cukier 400 gram
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnego bzu

Owoce bzu zbierać z dala od dróg. Jagody oberwać z gałązek, odrzucić zielone i umyć.
Dodać wodę, zagotować i na wolnym ogniu gotować 15 minut. Po lekkim przestygnięciu przecedzić.
Do soku dodać cukier i gotować 5 minut. Gorący sok przelać do słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dnem. Po wystygnięciu przenieść do chłodnej piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 05.09.2016 15:17
Najlepszy zimową porą :)
Skotka 04.09.2016 12:56
@MałaMi89, u mnie czarny bez rośnie wszędzie, na miedzach, nieużytkach - jak chwast:)
kloruś 04.09.2016 10:59
chętnie bym skosztowała!
Mniam 02.09.2016 10:49
Bardzo cenny i zdrowy sok :)
mysza75 02.09.2016 09:18
samo zdrowie też taki robię
Krzysztof15 02.09.2016 06:50
pyszny soczek
jagoda5913 02.09.2016 00:28
musze wypróbować
MałaMi89 01.09.2016 23:57
Jeszcze nigdy nie robiłam.. nawet nie wiem czy gdzieś (gdziekolwiek) w pobliżu jest czarny bez
norweska20 01.09.2016 21:44
z czarnego bzu jeszcze nie kosztowałam ...ciekawa jestem smaku
IKrakowianka 01.09.2016 21:30
super jest taki sok
Renata9 01.09.2016 21:05
Zdrowy i smaczny sok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak