Sok pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • seler naciowy

    1 garść
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć na sicie wrzątkiem, obrać, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, posiekać. Liście selera naciowego opłukać, osuszyć. Pomidory, czosnek, liście selera zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito. Sok przyprawić solą i pieprzem, schłodzić. Można sok ubić trzepaczką, powstanie wtedy apetyczna pianka na powierzchni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 08.08.2012 19:07
super
treonina 16.04.2012 20:51
taki sok doskonale nadaje się do zupy pomidorowej
Karolcia12 16.04.2012 19:20
jestem ciekawa smaku tej mikstury
Cukiereczek13 16.04.2012 19:18
super ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat