Sok pomarańczowo jabłkowy

Sok pomarańczowo jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Owoce

  • pomarańcza

    4 szt
  • jabłko

    4 szt
  • limonka

    1 szt

Przprawy

  • cukier puder

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić na cztery równe części. Pomarańcze także obrać i pokroić. Obrane i pokrojone owoce dać do sokowirówki. Obydwa soki wymieszać. Wycisnąć sok z limonki i wlać do wymieszanych soków. Posłodzić cukrem pudrem do smaku.
Danuta_Prorok
Sok najlepiej przechowywać w lodówce, by się nie popsuł.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat