SOK JABŁKOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 kg
  • cukier

    5-6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka przepuścić przez sokowirówkę. Otrzymany sok przecedzić przez sito i dodać cukier i wymieszać.
Przelać sok do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 80 stopni.

Pić schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 21.05.2012 10:06
zdrowy sok
Barbara55 02.07.2011 15:07
dobry na upalne dni
kielcok1 05.06.2011 15:51
dla mnie bomba
rakow2 24.02.2011 15:53
schłodzony smakuje lepiej
Ntalia 04.12.2010 13:21
Super
Krzysztof42 23.08.2010 13:10
schłodzony na upały wymarzony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat