Sok jabłkowo-porzeczkowy

Sok jabłkowo-porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki

    0,5 kg
  • cukier

    do smaku
  • jabłka

    1 słodkie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sok jabłkowo-porzeczkowy

Porzeczki i obrane jabłka bez skórki i gniazd nasiennych wyciskamy w sokowirówce (każde owoce osobno). Łączymy oba soki, dodajemy odrobinę cukru do smaku, przelewamy do czystych butelek i pasteryzujemy kwadrans. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

MagdaXXX 04.06.2013 17:28
ekstra zdrowo
Magdalena1110 24.05.2012 20:20
lubię
Dorota37 30.04.2012 14:57
super połączenie
Tika4444 14.04.2012 09:07
super sok
Tika4444 14.04.2012 09:07
super sok
berys18 05.04.2012 11:48
pyszności
IZABELA29 22.03.2012 08:25
pyszny , na zdrowie....
Emiliozo 12.03.2012 07:52
mój ulubiony sok
AGNIESZKA103 05.03.2012 11:45
pyszne polaczenie smakow
olkaaa 29.02.2012 07:38
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat