Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok gruszkowy na drożdżach

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 1 1/2 kg
cukier 60-80 dag
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
drożdże 3 dag
rodzynki 3 dag
woda 10 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Sok gruszkowy na drożdżach

Wykonanie:
Gruszki umyć, pokroić w bardzo cienkie plastry, pocukrować i podusić. Zalać przegotowaną letnią wodą, dodać kwasek cytrynowy do smaku, drożdże roztarte w odrobinie cukru i odstawić w ciepłe miejsce. Po upływie 12-14 godzin, przecedzić i rozlać do butelek, dodać rodzynki i szczelnie zakręcić. Po upływie doby przenieść do piwnicy. Sok można przechowywać do 5 dni. Sok zawiera witaminę „C” i „B” wspaniale nadaje się do picia w upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 30.09.2016 18:09
Ciekawe, to będą efekty specjalne po jego wypicie :)
Mniam 18.05.2016 11:28
Ciekawy sok. Takiego nie znałam, oprócz kwasu chlebowego na drożdżach :)
RenataZ-et 18.05.2016 09:02
to dla mnie nowość - super!
adelajda 17.05.2016 20:02
Ciekawy przepis
krokus 17.05.2016 19:34
ciekawe jak smakuje
benka 17.05.2016 19:31
Też nie piłam, to chyba coś podobnego do kwasu chlebowego?
Mama niejadka 17.05.2016 19:16
Takiego nigdy nie piłam
Anna169Hosz 17.05.2016 18:56
Hmmm, ciekawe, czegoś takiego nie piłam jeszcze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak