Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty kotlet w pulchnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
mleko 3 łyżki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty kotlet w pulchnej panierce

Plastry schabu rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry. solę i pieprze z obu stron. Czosnek wyciskam przez maszynkę i nacieram nim kotlety. Następnie do jednej miski wsypuje bułkę tartą. Do drugiej miski wbijam dwa całe jaja, mleko, łyżkę wody. Każdego kotleta najpierw maczam w jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i w bułce. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż się ładnie zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 12.04.2013 18:15
I narobiłaś mi "smaka":)
babi17 30.03.2013 13:41
uwielbiam schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak