Soczysty kotlet w pulchnej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • jajka

    3
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • mleko

    3 łyżki
  • woda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry. solę i pieprze z obu stron. Czosnek wyciskam przez maszynkę i nacieram nim kotlety. Następnie do jednej miski wsypuje bułkę tartą. Do drugiej miski wbijam dwa całe jaja, mleko, łyżkę wody. Każdego kotleta najpierw maczam w jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i w bułce. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż się ładnie zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Suonatar 12.04.2013 18:15
I narobiłaś mi "smaka":)
babi17 30.03.2013 13:41
uwielbiam schabowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat