Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste żeberka w keczupie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
keczup 270 g
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
olej 3 łyżki

Porada

Proponuje zamiast zwykłego keczupu użyć keczupu śliwkowego, który nadaje mięsku fajny śliwkowy posmak.

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste żeberka w keczupie

Kroki postępowania

1
Żeberka podzielić na małe kawałki, ja podzieliłam na kawałki z dwiema kostkami.
Krok 1 - Soczyste żeberka w keczupie foto
2
Keczup dokładnie wymieszać z olejem oraz majerankiem.
Krok 2 - Soczyste żeberka w keczupie foto
3
Następnie mieszanką nasmarować dokładnie żeberka i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Soczyste żeberka w keczupie foto
4
Potem żeberka przełożyć do torebki do pieczenia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 do 2 godzin. W trakcie pieczenia kilka razy przekręcić torebkę bo mięska jest sporo i te żeberka na wierzchu za bardzo się wysuszyły. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i sałatka wielowarzywna ze słoiczka.
Krok 4 - Soczyste żeberka w keczupie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 16.11.2014 11:09
Fajne mięsko;)
Edith85 11.11.2014 20:35
ale pyszny obiadek :)
Adamorek 11.11.2014 19:46
dobrze zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak