soczysta pierś kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kaczki ze skórą

  • gruszki

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • rękaw do pieczenia

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • smalec

    1 (kaczy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś myjemy i osuszamy,skórkę lekko nacinamy w kratkę w którą wciskamy plasterki czosnku. Obie strony piersi nacieramy przyprawami i pod przykryciem odstawiamy na noc do lodówki.

Gruszki starannie myjemy,obieramy cienko skórkę i kroimy na cztery części. Pierś wraz z gruszkami przekładamy do rękawa,dodajemy łyzkę kaczego smalcu i w szczelnie zamkniętym rękawie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 50 minut po czym rozcinamy rękaw i powstałym sosem polewamy mięso. Zapiekamy do momentu kiedy mięso zmięknie co jakiś czas polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat