Soczysta karkówka w ziołowej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    70 dag
  • cebula

    2
  • bulion

    1/2 l

marynata

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Całość odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie plastry mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, cebulę pokroić w krążki i położyć na mięsie. Całość zalać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia obrócić karkówkę na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 01.02.2016 16:43
Wspaniała karkóweczka
cukierenkaklementynki 26.08.2015 12:20
mniam, zjadłabym kawał takiego mięcha!
agaK. 25.08.2015 18:15
O, schrupała bym:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat