Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta karkówka w ziołowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 70 dag
cebula 2
bulion 1/2 l

marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
sól 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta karkówka w ziołowej marynacie

Karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Całość odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie plastry mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, cebulę pokroić w krążki i położyć na mięsie. Całość zalać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia obrócić karkówkę na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 01.02.2016 16:43
Wspaniała karkóweczka
cukierenkaklementynki 26.08.2015 12:20
mniam, zjadłabym kawał takiego mięcha!
agaK. 25.08.2015 18:15
O, schrupała bym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak