Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z kurczakiem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt. (filety)
soczewica czerwona 3/4 szklanki
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
zielone chilli 1/2 szt.
majeranek 1/3 łyżeczki
tymianek 1/3 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej rzepakowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z kurczakiem i papryką

Udka z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami, odstawiamy. Soczewicę płuczemy i gotujemy al dente (u mnie trwało to 5 minut). Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, po chwili dorzucamy kurczaka, wszystko smażymy do zrumienienia, pod koniec dorzucamy plasterki chili. Do miski wrzucamy soczewicę, kurczaka z warzywami, dodajemy natkę pietruszki, całość doprawiamy solą i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.07.2017 17:52
proste,apetyczne danie
Ola1984 14.07.2017 10:13
Fajne połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak