Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śnieżny puch kokosowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Forma o średnicy minimum 26 cm, masa

twaróg zmielony 500 gram
cukier puder 3 łyżki
bita śmietana w proszku 2 opakowania
mleko kokosowe 1 szklanka
galaretka agrestowa 2 opakowania
woda 600 ml

Posypka

wiórki kokosowe 8 łyżek
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Dodatkowo

Biszkopty

Porada

Mój mąż stwierdził, że ciasto przypomina mu ptasie mleczko, a dla mnie to taka leciutka serowo-kokosowa pianka pokryta cudownie pachnącym wierzchem.

Przepis i sposób przygotowania na: Śnieżny puch kokosowy

Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie ułożyć ciastka.
Przygotować masę.
Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia (nie może zgęstnieć).
"Śnieżki" dokładnie ubić z mlekiem kokosowym i połączyć z cukrem oraz stopniowo z twarogiem.
Nie przerywając mieszania - do powstałej masy cienkim strumykiem wlać zimne galaretki.
Całość zmiksować do połączenia się składników i przelać do formy.
Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Przygotować posypkę.
Masło roztopić na patelni i wymieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi.
Wszystko razem uprażyć na lekko złoty kolor, ostudzić i delikatnie wklepać w wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:32
pyszne ciasto.
bietka 21.12.2017 09:38
Pyszne ciacho : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak