Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
0,5 kg. -
cukier
20 dag. -
jaja
2 szt. -
masło
200 gram -
miód płynny
2 łyżki -
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki -
mleko
2 łyzeczki
Masa kremowa
-
mleko 3,2%
1 l. -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
kasza manna
1 szkl. -
cukier puder
3/4 szkl. -
masło
250 gram -
żółtko jajek
3 szt.
Masa orzechowa
-
masło
150 gram -
cukier
100 gram -
miód płynny
2 łyżki -
orzechy włoskie
300 gram
Przepis i sposób przygotowania Snickers
Kroki postępowania

Sodę rozpuścić w mleku i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w malakserze i zmiksować. Następnie wyciągnąć i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części.

Drugą część ciasta odstawić.


Masło rozpuścić z cukrem i miodem. Dodać orzechy i smażyć na małym ogniu ok. 10 min.
Drugą część ciasta rozwałkujemy. Wykładamy na blachę. Dziurkujemy widelcem i wylewamy masę orzechową. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15 min.
Na ostygnięty pierwszy placek wykładamy masę. Następnie przykrywamy plackiem z orzechami.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)