Śniadaniowy ryżyk z pomidorkami i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • papryka czerwona

    1 szt
  • mozzarella

    1 kulka
  • pomidorki koktajlowe

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • szynka

    15 dag
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy go z woreczka. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pokrojona paprykę, dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę . Następnie dodajemy ryż - mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną drobno mozzarellą. Mieszamy i doprawiamy o smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy połówki pomidorków koktajlowych i podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia19 04.11.2013 14:53
smakowite to!
Ania321 04.11.2013 10:33
ale pysznie wygląda :)
iwa643 04.11.2013 08:57
Polecam na śniadanko
dodi 04.11.2013 08:56
smakowitości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat