Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa jajecznica z parówką i patisonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
patisony marynowane 1 szt
cebula 0,5 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
masło 1 łyżeczka
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa jajecznica z parówką i patisonem

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy. Cebulę obieramy, razem z parówką i patisonem kroimy wszystko w kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i ją szklimy, dodajemy parówkę oraz patisona i podsmażamy 2 -3 minutki. Wlewamy jajka, ściągamy z ognia i mieszamy do ścięcia. Jajecznicę podajemy na bułeczce posypując posiekanym szczypiorkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.04.2014 09:46
Rewelacyjne śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak