Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa jaglanka z jagodami na mleku ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szklanki
mleko ryżowe 1 szklanka
jagody 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa jaglanka z jagodami na mleku ryżowym

Jaglankę przepłukać 2-3 razy wrzątkiem. Wypłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta i klarowna.

Kaszę zagotować w mleku ryżowym, gotować ok. 10 min. Przemieszać kilka razy. Następnie wyłączyć gaz i poczekać, aż kasza wchłonie resztę mleka.

Przełożyć do miseczki i dodać jagody (ja użyłam "swoich" ze słoiczka niesłodzonych).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.02.2017 19:45
Ekstra na śniadanie :)
agaK. 06.02.2017 11:17
Świetne śniadanie i kocham jagody!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak