Śniadanie Wielkanocne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa wiejska

    400 g
  • zakwas na żur

    1/2 l
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    250 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • majeranek

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kucharek

  • boczek wędzony

    100 g
  • jaja na twardo

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać , włoszczyznę, dokładnie obrać i umyć.
Jedną marchewkę zetrzeć na tarce, resztę włoszczyzny pokroić na kawałki.
Boczek wędzony, włoszczyznę i cebulę włożyć do garnka, zalać 1/5 litra wody, dodać listek laurowy i 1 łyżeczkę, przyprawy kucharek
Gotować około 1 godziny.
Boczek wyjąć, a wywar przecedzić, do wywaru dodać śmietanę, zakwas, kiełbasę .
Wymieszać, zagotować i przyprawić majerankiem.
Podawać z jajkami i kiełbasą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 22.01.2015 13:30
doskonała zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat