Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie - parówki w jajku sadzonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 3 szt,
jajko 5 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek szczypta,
masło klarowane 2 łyżki,
zielona cebulka 1/2 pęczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie - parówki w jajku sadzonym

Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca.

Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony.

Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami.

Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego.

W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku.

Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek.

Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem.

Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną.

Smażyć do ścięcia jajek.

Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:34
Prosto, smacznie, szybko i tanio.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak