Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy przekładaniec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka tortowa 2 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 150 gram
margaryna 200 gram
kakao do posypania 2 łyżki
śmietana 30% 400 gram
śmietan fix 2 szt
konfitura malinowa 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy przekładaniec

Kroki postępowania

1
Żółtka zmiksowałam z cukrem dodałam ubite białka . Mąkę z proszkiem do pieczenia dodałam nadal miksując .Margarynę rozpuściłam i dodałam letnią nadal miksujemy na koniec dodałam kakao . Formę do babki posmarowałam margaryną i posypujemy bułką tartą . Wlałam ciasto do formy piekłam 45 minut w 170 stopniach. Ciasto się upiekło i wystudziło teraz ścinam górę bo trochę się zaokrągliło .Przecięłam na równe trzy placki babkę smarowałam konfiturą z malin.
Krok 1 - Śmietanowy przekładaniec foto
2
Potem na konfiturę kładziemy ubitą śmietaną i tak po kolei każdy placek.
Krok 2 - Śmietanowy przekładaniec foto
3
Na samej górze kładziemy tylko śmietanę i posypujemy rozpuszczalnym kakao .
Krok 3 - Śmietanowy przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 18.09.2012 13:44
lubię takie ciasto ;)
GOSIA18 12.09.2012 10:16
Uwielbiam takie połączenia!!!!
SmakolykiJoanny 12.09.2012 08:05
Tak najważniejsze ze proste ciasto i szybkie
Agnieszka_B 12.09.2012 07:31
Pyszne połączenie czekoladowego ciasta z masa śmietanowa i konfiturą z malin :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak