śmietanowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • galaretki różnokolorowe

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować galaretki (każdą rozpuścić w szklance wody). Wylać je na płaskie naczynia, pozostawić do całkowitego zastygnięcia, pokroić w kostkę.
Żelatynę namoczyć w mleku, podgrzać, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać żelatynę i pokrojone galaretki. Delikatnie wymieszać. Przelać do przygotowanej formy lub tortownicy. Udekorować dowolnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 20.05.2012 10:12
świetnie wygląda
krokodyl 05.02.2012 07:46
niezłe
agogo2 10.01.2012 00:00
dobre
agogo2 10.01.2012 00:00
dobre
agogo2 10.01.2012 00:00
dobre
agogo2 10.01.2012 00:00
dobre
Dorota59 30.12.2011 21:28
zjadłabym porcyjkę
Rybciia 14.11.2011 00:04
świetne
ankaryba 15.07.2011 09:53
pycha;)
tomek18 27.05.2011 10:56
wyśmienity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat