Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
białko 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa

śmietana 18 proc 2 sztuki
śmietana 12% 1 sztuka
budyń śmietankowy 2 opakowania
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

I. Składniki ciasta zagnieść. 1/2 ciasta włożyć do zamrażalnika na 15 minut.
II. Sześć białek ubic ze szklanką cukru, połączyć ze śmietaną, budyniem i wiórkami.
III. Na blaszce wyłożyć 1/2 ciasta, na ciasto wykładamy całą masę. Zetrzec na tarce na grubych otworach zamrozone ciasto i posypać masę.
IV. Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni C na 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak