ŚMIETANOWIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajka

    2 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • masa

  • śmietana 30%

    800 ml
  • cukier puder

    5 łyżki
  • brzoskwinie w puszce

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO;ubić białka dodać cukier i żółtka na koniec obie mąki delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem piec 20 min. w 180 stopniach.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody{ok.pół szkl.}.Śmietanę ubić dodać cukier puder oraz wystudzoną żelatynę-wymieszać.Biszkopt przekroić na 2 części dolną część włożyć do tortownicy skropić sokiem z brzoskwiń ułożyć brzoskwinie zalać tężejącą śmietaną wstawić do lodówki.Drugą część biszkoptu pokroić na 12 trójkątów posypać cukrem pudrem i ułożyć na cieście pod spód wkładając po kawałku brzoskwini.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 26.01.2012 14:56
Pyszno?ci :)
PaniMISIOWA 19.05.2011 18:15
oj kusi!
madi356 07.05.2011 22:27
Pycha
Misiabe 10.04.2011 13:14
super wygląda!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat