Smażony ryż na ostro

Smażony ryż na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż basmati

    200 g
  • papryczka chili

    1 szt
  • olej rzepakowy

    50 ml
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy.
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie ryż i pokrojoną na plasterki papryczkę.
Do smaku doprawiamy solą.
Natkę siekamy i mieszamy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

27.03.2018 17:13
Musi być pyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat