Smażony karp

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • mąki

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • jajka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyścić i wyjąć wnętrze.Po oczyszczeniu pokroić na dzwonki.Natrzeć solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb z obu stron.Cytrynę wycisnąć i pokropić rybę.Odstawić na 20 minut. Jajka wybić do miski i rozbełtać.Rybę obtoczyć w mące a następnie w jajku. Olej wlać na patelnię.Na rozgrzany olej układać rybę i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.03.2013 09:55
bardzo smaczny
Andysz 15.09.2012 08:58
mm uwielbiam;)
1j1o1l1a1 14.09.2012 20:32
Od razu pomyslałam o Wigilii :)
Piotr-21 14.09.2012 19:48
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat