Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i puree z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • halibut

  • zielona fasolka szparagowa

  • cukinia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Halibuta oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 2 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć halibuta z obu stron, gdzie nie znajduje się skóra.
Krok 3 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Fasolkę gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 4 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Ugotowaną i odcedzoną fasolę przekładamy do garnka z rozgrzanym masłem i lekko podsmażamy.
Krok 5 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Cukinie kroimy w pasy, spryskujemy lekko oliwą i doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Krok 6 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Cukinie podsmażamy.
Krok 7 - Smażony halibut z zieloną fasolką, surówką z cukini na ciepło i  puree z selera foto
Halibuta podajemy na fasolce, z cukinia oraz puree z selera (przepis znajduje się na profilu).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 28.02.2017 00:51
pyszna rybka
agnieszka214 27.02.2017 17:57
Takie danie to mogłabym zjeść
w mojej kuchni 27.02.2017 17:44
dobre smaki w potrawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat