Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony halibut z bazyliowym masłem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna do obtoczenia
masło 2 łyżeczki
bazylia świeża 1/2 garści
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony halibut z bazyliowym masłem

Kroki postępowania

1
Rybne filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć w mące.
Krok 1 - Smażony halibut z bazyliowym masłem foto
2
Rybę kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Smażony halibut z bazyliowym masłem foto
3
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Usmażoną rybę zdjąć z patelni na talerz.
Krok 3 - Smażony halibut z bazyliowym masłem foto
4
Masło przełożyć do miseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę, bazylię posiekać, dodać do masła, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Smażony halibut z bazyliowym masłem foto
5
Czosnkowo-bazyliowe masło rozłożyć na usmażonych gorących rybnych filetach. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 5 - Smażony halibut z bazyliowym masłem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 02.07.2017 20:11
Idealna na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak