Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONY GRENADIER W PANIERCE Z KOKOSEM

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z grenadiera 1,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
wiórki kokosowe 50 gram
mąka 1/2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONY GRENADIER W PANIERCE Z KOKOSEM

Kroki postępowania

1
Filety z ryby opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Posolić i posypać pieprzem cytrynowym.Jajka roztrzepać z odrobiną mleka.Bułkę tartą wymieszać z wiórkami kokosowymi.Rybę podzielić na mniejsze kawałki.Obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki ryby.
Krok 1 - SMAŻONY GRENADIER W PANIERCE Z KOKOSEM foto
2
Smażyć po kilka minut z każdej strony na niezbyt silnym ogniu na złoty kolor.Usmażone odkładać na papierową serwetkę,aby się pozbyć zbędnego tłuszczu.
Krok 2 - SMAŻONY GRENADIER W PANIERCE Z KOKOSEM foto
3
Podajemy z ziemniakami i surówkami na ciepło lub na zimno.Grenadier ma białe i bardzo delikatne mięsko.Po usmażeniu jest bardzo soczysty.
Krok 3 - SMAŻONY GRENADIER W PANIERCE Z KOKOSEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.04.2014 17:29
dla mnie pycha !
kuklik 06.03.2014 17:52
rybka i kokos bardzo ciekawe
kate.500 27.12.2013 14:05
smaczna ryba
Róża1 26.08.2013 11:25
ja też nigdy tej ryby nie jadłam:-) , ale super pomysł:-)
Halina14 23.08.2013 07:45
super rybka
smakoszek 04.07.2013 23:06
pyszna rybka i ciekawa panierka
misia53 07.06.2013 12:26
Ciekawi mnie ten smak panierki ,bo nie dodawalam nigdy do bułki wiórek
IZABELA29 26.05.2013 10:50
warto taką zrobić
alaaa 12.05.2013 21:18
nie próbowałam takiej rybki
anemon 12.05.2013 11:46
Ciekawa panierka do ryby.
Wafelek2601 16.04.2013 22:42
Ciekawy przepis
ben-ka 01.04.2013 20:47
z kokosem? to musi być pyszne.
IZABELA29 13.03.2013 07:36
dla mnie ta rybka to nowość
barbara11561 28.02.2013 11:38
bardzo smaczna rybka,soczysta i delikatna:)
jozefinach 28.02.2013 09:50
Nigdy nie jadłam grenadiera, ale teraz mam na niego wielką ochotę.
Krystyna32 27.02.2013 16:20
pycha, świetne
Konczi 23.02.2013 20:31
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak