Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony filet z pstrąga tęczowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba pstrąg tęczowy 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
cytryna
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z pstrąga tęczowego

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy z łusek, obcinamy: głowę, płetwy i ogon, a następnie filetujemy. Gotowe filety oczyszczamy z ości.
Krok 1 - Smażony filet z pstrąga tęczowego foto
2
Wy-filetowaną rybę przyprawiamy przyprawą do ryb. Następnie przygotowujemy bułkę tarta na jednym talerzu, a na drugi rozbijamy jajka i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Smażony filet z pstrąga tęczowego foto
3
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem nakładamy rybę i smażymy z obydwóch stron na złocisty kolor.
Krok 3 - Smażony filet z pstrąga tęczowego foto
4
Gotowe filety zakrapiamy sokiem od cytryny.

Życzymy smacznego !!!
Krok 4 - Smażony filet z pstrąga tęczowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 25.04.2013 10:11
mniam mniam
miki47 25.04.2013 10:00
ciekawy przepis
wiola333 25.04.2013 09:50
bardzo smaczny przepis
Rafał3 25.04.2013 08:18
brzmi smacznie
Boska_Agatka 25.04.2013 08:16
wygląda wyśmienicie polecam ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak