Smażony dorsz z salsą z ananasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    300 g
  • ananas

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • mięta

  • kolendra

  • limonka

    1 szt
  • czarny pieprz

  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

  • ogórek

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy zdrewniały środek i kroimy w ok 1 cm kostkę. Ogórka obieramy, wydrążamy pestki i również kroimy w kostkę. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Garść liści mięty i kolendry siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem z łyżką oleju sezamowego i sokiem z polowy limonki.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dorsza doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 25.01.2013 19:16
wyborne :)
Mira85 25.01.2013 18:36
rewelacyjne
mufinka79 25.01.2013 18:24
smakowicie :)
msmors 25.01.2013 18:10
fajny posiłek
Krzysztof15 25.01.2013 18:01
super
kasienka23 25.01.2013 18:00
wyśmienite :)
rafał4 25.01.2013 17:41
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat