Smażony dorsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa

  • filet z dorsza

    1 ok. 70g

Marynata

  • Kminek mielony Prymat

    1
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata Na początek natnij lekko rybę w środku .Dodaj tam po szczypcie pieprzu cytrynowego i kminku .Pozostałą część dorsza natrzyj poprzednimi składnikami i odrobiną przyprawy kebab-gyros.
Smażenie
Wyłóż rybę na rozgrzaną patelnie lub grilla (bez tłuszczu) i obsmaż dorsza z dwóch stron na złocisty kolor. Wyłóż na talerz i udekoruj,(np.liściem laurowym).
W czasie smażenia lub grillowania można dorsza posypać bułka tartą aby uzyskać minimalną złocistą panierkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
idealme 03.01.2015 18:42
BARDZO SMACZNE :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat