Smażonka z wieprzowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka duża
  • smalec

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. W garnku rozpuścić smalec i poddusić w nim mięso do miękkości podlewając wodą i dodając pokrojoną w półplasterki cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 16.01.2014 10:58
lubię takie jedzonko :-)
IKrakowianka 17.09.2013 19:56
proste i pyszne
kielcok1 11.12.2011 20:52
fajna
kasiaw 17.09.2011 20:53
bardzo smaczne
rakow2 04.05.2011 15:56
super
pioge7 06.03.2011 09:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat