Smażone warzywa do makaronu lub ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • papryka słodka

    1/2 łyżeczki
  • pieperz ziołowy

    1/2 łyzeczki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • papryka

    2 (kolorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej kładziemy pokrojoną na plastry cebulę, potem kawałki papryki, na końcu pólplasterki pora bez zielonych liści. Smażąc posypujemy pieprzem czarnym i ziołowym oraz papryką, solimy na końcu. . Gdy warzywa zmiękną, możemy je podlać odrobiną wody i poddusić pod przykryciem albo dodać do makaronu lub ryżu tylko podsmażone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 21.03.2012 10:35
no świetne
misia53 03.12.2011 00:23
fajne , pomysłowo...
ben-ka 02.12.2011 09:13
lubię takie jedzonko.
Monika111 22.11.2011 17:01
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat