Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa do makaronu lub ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
cebula czerwona 1 szt
por 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieperz ziołowy 1/2 łyzeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
papryka 2 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa do makaronu lub ryżu

Na rozgrzany olej kładziemy pokrojoną na plastry cebulę, potem kawałki papryki, na końcu pólplasterki pora bez zielonych liści. Smażąc posypujemy pieprzem czarnym i ziołowym oraz papryką, solimy na końcu. . Gdy warzywa zmiękną, możemy je podlać odrobiną wody i poddusić pod przykryciem albo dodać do makaronu lub ryżu tylko podsmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.03.2012 10:35
no świetne
misia53 03.12.2011 00:23
fajne , pomysłowo...
ben-ka 02.12.2011 09:13
lubię takie jedzonko.
Monika111 22.11.2011 17:01
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak