Smażone warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

  • papryka

  • cebula

  • seler naciowy

  • pieczarki

  • oliwa

  • pieprz ziołowy

  • sól do smaku

  • sos sojowy

  • pieprz czarny

  • natka pietruszki

  • papryka słodka mielona

    (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana po pokrojeniu na kawałki posoliłam, żeby stracił goryczkę, po kilkunastu minutach opłukałam i osuszyłam. Pozostałe warzywa też pokroiłam na kawałki i po kolei wrzucałam na rozgrzaną oliwę - najpierw cebulę i pieczarki, potem papryki, bakłażana i seler naciowy. Posypałam papryką i pieprzami i przesmażyłam, żeby wydobyć ich aromat. Na koniec posoliłam i posypałam natką pietruszki, wlałam sos sojowy, jeszcze chwilę przesmażyłam i gotowe.
Takie warzywa można jeść na obiad do ryżu lub makaronu, albo na kolację same lub z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Melania 12.09.2013 16:43
Bardzo smakowicie się prezentuje :)
Wacław 24.08.2013 18:12
pyszne i zdrowe jedzonko
romanrafal 18.07.2013 15:56
bardzo lubię takie warzywa
m1monika 15.04.2013 08:03
uwielbiam :-)
pacpaw 03.03.2012 16:58
wyglądają świetnie
ilka_86 21.01.2011 21:03
mniam:)
Tomek16 20.11.2010 14:31
apatyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat