Smażone spatzle z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    spatzle 150 g
  • cebula

    1 szt
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • twaróg półtłusty

    100 g
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • szczypiorek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Masło rozpuścić na patelni i usmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ugotowane i odsączone z wody kluseczki i rozkruszony twaróg. Przyprawić wg smaku i smażyć, aż twaróg zacznie się rozpuszczać, a wszystko będzie bardzo gorące. Podawać natychmiast ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Można też wkroić sobie pomidora. Smacznego :)
Mniam
Szybkie do przygotowania, szczególnie jeśli mamy wcześniej ugotowane kluseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 26.05.2017 10:44
Ciekawe danie
gosia56 23.05.2017 10:43
Oj dawno nie jadłam muszę też zrobić
dodi 23.05.2017 09:19
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat