Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
mąka razowa 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej roślinny 2 łyżki
olej do smażenia 1 szklanka
sól do smaku
fasola szparagowa 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić z wody.
Krok 1 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
2
Z mąki pszennej, razowej, jajka i oleju zagnieść ciasto, dodając ciepłej wody do pożądanej gęstości ciasta. Rozwałkować cienko i pokroić na kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdym kwadracie kłaść porcję fasolki, aby dały się zlepić boki. Składać po skosie w trójkąt i zlepiać rożki.
Krok 2 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
3
Na patelni rozgrzać olej i wkładać rożki, Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
4
Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
Krok 4 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
5
Podawać na ciepło lub zimno, same lub z ulubionym sosem.
Krok 5 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 06.02.2014 12:14
smaczne - nadzienie też mi smakuje
Alex_M 02.02.2014 13:42
fajne danie :)
AGNIESZKA144 24.01.2014 12:35
ciekawy przepis
Milka100 23.01.2014 21:11
uwielbiam to zestawienie
Kuchenka 23.01.2014 21:11
pomysłowe !!!
kasienka23 23.01.2014 20:00
fajne danie
iwi 23.01.2014 18:29
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak