Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dkg
  • mąka razowa

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • fasola szparagowa

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić z wody.
Krok 2 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
Z mąki pszennej, razowej, jajka i oleju zagnieść ciasto, dodając ciepłej wody do pożądanej gęstości ciasta. Rozwałkować cienko i pokroić na kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdym kwadracie kłaść porcję fasolki, aby dały się zlepić boki. Składać po skosie w trójkąt i zlepiać rożki.
Krok 3 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
Na patelni rozgrzać olej i wkładać rożki, Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 4 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
Krok 5 - Smażone rożki z zieloną fasolką szparagową foto
Podawać na ciepło lub zimno, same lub z ulubionym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 06.02.2014 12:14
smaczne - nadzienie też mi smakuje
Alex_M 02.02.2014 13:42
fajne danie :)
AGNIESZKA144 24.01.2014 12:35
ciekawy przepis
Milka100 23.01.2014 21:11
uwielbiam to zestawienie
Kuchenka 23.01.2014 21:11
pomysłowe !!!
kasienka23 23.01.2014 20:00
fajne danie
iwi 23.01.2014 18:29
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat