Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone placuszki z dyni

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 60 dag
ziemniaki 2 szt
cebula 1
jajko 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone placuszki z dyni

Waga dyni jest już po obraniu i pozbawieniu pestek. Dynię ścieramy na drobnych oczkach po czym odciskamy nadmiar soku, ziemniaki ścieramy na tych samych oczkach i dodajemy do dyni razem z pokrojoną w kostkę cebulką. Do całości wbijamy jajko i doprawiamy pieprzem, jeśli masa byłaby zbyt rzadka nalezy dodać jeszcze jedno jajko lub nieco mąki ziemniaczanej. Na rozgrzanym oleju smażymy po obu stronach cienkie placuszki, najlepsze podane na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martula799 20.10.2014 16:25
muszą być pyszne :)
Futka 20.10.2014 15:47
Świetne placuszki :)
gosia561 20.10.2014 15:26
ale złociutkie
IwonaDD 20.10.2014 15:19
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak