Smażone pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • pieczarki

    30 dag
  • papryka

  • kukurydza w puszce

    1/2
  • przyprawa do gyrosa

  • cebula

  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    50 dag
  • żółtka

    3 szt
  • margaryna

    1/4
  • mleko

    1 szkl
  • drożdże

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oleju wymieszanym z przyprawą do gyrosa. Kapustę kroimy w paski, paprykę, myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Pieczarki oczyszczamy, wraz z cebulą kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wsypujemy kapustę, kukurydzę, paprykę. Mieszamy z mięsem i smażymy jeszcze 2 min. Ciasto: składniki zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy, wykrawamy duże krążki. Nakładamy farszi lepimy pierogi. Smażymy w głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat