Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone karasie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karaś 2 szt
mąka 3 łyżki
oliwa do smażenia
cytryna kilka plastrów
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone karasie

Kroki postępowania

1
Świeże karasie patroszymy, odcinamy głowy, oczyszczamy z łusek, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Smażone karasie foto
2
Tak przygotowane rybki nacieramy solą czosnkową i pieprzem, obtaczamy w mące.
Krok 2 - Smażone karasie foto
3
Oprószone mąką karasie smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron, przez kilka minut na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu, skrapiamy sokiem z plasterków cytryny i podajemy.
Krok 3 - Smażone karasie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.09.2014 08:06
mam te rybki w lodówce i też proszą się o usmażenie
Aannkaa82 24.09.2014 16:25
Apetyczna rybka,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak