Smażone karasie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • majeranek

  • cebula

  • mąka

  • olej do smażenia

  • karaś

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby oskrobać, wypatroszyć, pokroić i umyć. Następnie natrzeć kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Wkroić cebulę i odstawić na godzinkę. Po tym czasie obtaczać w mące i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fictor123 27.06.2012 09:46
super
Grażyna13 20.12.2011 09:00
Uwielbiam takie rybki :)
Mirka-Ludomila 09.12.2011 09:58
ja też używam soli do ryb
Izabela/bella81 04.12.2011 22:31
Ja to jakoś oduczyłam się solić, do wszystkiego\"kucharek\" lub tym podobne:) Solą to chyba tylko solę ziemniaki:)
anemon 03.12.2011 08:02
Przyznam, że nie wiem jak smakują karasie, bo jeszcze ich nigdy nie jadłam, a te w Twoim wydaniu prezentują się bardzo apetycznie.
Henryka2 28.11.2011 22:23
Pyszności!Sugerowałabym zamianę Kucharka na sól.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat