Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie w sosie pomidorowym
Kroki postępowania
Sos doprawiam do smaku przyprawami, na koniec mieszam z posiekaną natką pietruszki.
Kapelusze kani | 3 szt. |
jajko | 1 szt. |
mąka pszenna | 3 łyż. |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 szczypta |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 szczypta |
olej do smażenia | 1/3 szkl. |
przecier pomidorowy | 2 szkl. |
natka pietruszki | 1 łyż. |
kuskus | 100 g |
cebula | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: