Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanie w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 1 duża
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie w panierce

Kroki postępowania

1
Kanie delikatnie oczyszczamy i pozbawiamy nóżek. Następnie dzielimy na krzyż lub na 6 częśći.
Krok 1 - Smażone kanie w panierce foto
2
Do talerza wbijamy jajko, dodajemy nieco soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Smażone kanie w panierce foto
3
Następnie każdy z kawałków grzyba dokładnie obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej.
Krok 3 - Smażone kanie w panierce foto
4
Kanie smażymy na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na rumiano. Najlepiej smakuje na gorąco.
Krok 4 - Smażone kanie w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.10.2012 16:25
Zazdroszczę i tej kani i tych prawdziwków.
Izabela/bella81 12.10.2012 08:53
A wiesz, że ja nigdy kani nie jadłam. Chyba czas spróbować, bo wygląda apetycznie :)
babajaga1969 09.10.2012 21:36
dawno nie jadłam kanii
Mysiunia 09.10.2012 17:38
Miałam jedną duuużą kanię, byłoby ją ciężko obracać podczas smażenia tak aby się nie rozpadła, poza tym kania była jedna, a chętnych na nią kilka - trochę nie wypada dzielić jedzenia już na talerzu, lepiej aby każdy otrzymał swój własny kawałek.
Beatris 09.10.2012 11:39
Bardzo lubię.
Andysz 09.10.2012 07:40
pycha;]
czarnyaniol1990 08.10.2012 21:59
ja zazwyczaj smaże je w całości i dziele dopiero na talerzu
Katarzyna/kate1980 08.10.2012 21:56
uwielbiam kanie jednak w tym roku po raz pierwszy ich nie spróbowałam :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak